Kit-ul tău de idei


IMG_1395Fascinantă zi au avut bibliotecarii astazi la Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari. Cei 27 participanți, bibliotecari din cadrul Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, biblioteci din suburibiile mun. Chișinău, dar și studenți ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării au experimentat design thinking, o experiență împrtășită de Mariana Harjevschi și Oxana Andreev, participante ale programului Library Innovators Leadership Initiative susținut de programul Novateca.
Participanții au explorat gândirea proiectivă și chiar au reușit să aplice această abordare într-un exercițiu de grup. Inivitați să efectueze pașii esențiali în procesul de elaborare a gândirii proiective, participanții au fost ghidați de un set de instrumente elaborat de Biblioteca Publică din Chicago, pentru bibliotecile care doresc să îmbrățișeze inovația.
Au fost creativi, au empatizat, chiar și au eșuat pe alocuri, dar multitudinea de IMG_1468abordări, iterații au impulsionat participanții să înțeleagă elementele cheie ale design thinking: inspirația, care reprezintă designul problemei și descoperirea noilor perspective a oportunităților; ideația
ce oferă opțiuni de generare a ideilor și a le face tangibile și desigur iterația, care prezintă platforme de experimentare bazată pe feedback și creare a prototipurilor.
Spre final, participanții au creat prototipuri de servicii, oferte rezultate dintr-un scenariu care reflecta povestea unui potențial utilizator, ceea ce a servit un imblod pentru aplicarea experienței și în activitatea propriei instituții.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s