Formare Inovatori


    „Inovaţia este instrumentul specific al întreprinzătorilor, mijlocul prin care ei valorifică schimbarea ca o oportunitate pentru o altă afacere sau pentru un alt serviciu”. (Peter Druker ) Bibliotecarii încearcă și ei, să valorifice Biblioteca printr-o schimbare – prin inovație – prin instruire.
Azi, 7 decembrie 2017 ne bucurăm pentru prima promoție de inovatori care se vor produce timp de două zile la CNEPB, împreună cu formatorii: Mariana Harjevschi, Lidia Kulikovski și Oxana Andreev. Agenda, design-ul sălii, dar și formatorii aduc spiritul inovativ cu un ciomag la formabilii din raioanele arondate CNEPB și Centrele Regionale de Excelență.
Se zice că combinația dintre două emisfere total opuse, aduc un echilibru benefic – la găsirea mijlocului de aur, acest proces se întâmplă zi de zi la CNEPB, în special pe toată perioada instruirii „Formare Inovatori”. Formatorii au grijă ca zâmbetele și voia bună să nu dispară odată cu învățarea „Ce este inovația?; tipurile inovatorului; tipurile inovației; inovIMG_3632ația în servicii etc.”.

      Prima sesiune s-a conturat prin testele de analiză a capacităților de inovație și fiecare formabil și-a identificat tipul său de inovator: fie experimentator, antropolog sau colaborator ș.a. A doua sesiune a devenit un pic mai relaxantă, iar acesta a fost tocmai potrivită pentru exaltarea creativității prin crearea portretului bibliotecarului inovator.

   Formabilii au dat dovadă de creativitate de la începutul instruirii – cunoscându-se unii pe alții într-o formă super inovativă – prin metoda „Publicitatea mea” până la finele zilei, cu spiritul creativ până la maxim. O motivație extraordinară pentru ei au fost exemplele de inovații în servicii din alte țări și exercițiile aplicative, prin care s-au consolidat cunoștințele teoretice.
Așadar, 50% din obiectivul major propus de către formabili, se poate considera parcurs – „Formarea a unui grup de bibliotecari-inovatori care vor replica la nivel de rețea inovația”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s