Windows Movie Maker și Audacity- noi abordări


Învățarea în domeniul editării și prelucrării materialelor audio-video continuă la CNEPB.

Prin urmare, astăzi, 21 mai, a avut loc post-instruirea în domeniul editării și prelucrării video-materialelor. Formatori ai evenimentului au fost Panzari Ludmila, Angela Borș, Liliana Juc și Eugenia Butnaru. Au participat la activitate bibliotecari din cadrul filialelor Bibliotecii Municipale B. P. Hasdeu și două colege din raionul Călărași. S-a vorbit în continuare de programele Windows Movie Maker (program de prelucrare a video-urilor) și Audacity (program de prelucrare a sunetului), programe cu care participanții la activitate sunt deja familiarizați, realizând în cadrul instruirilor anterioare povești digitale. Cei neinițiați în cadrul utilizării programelor, la întâlnirea de astăzi, au fost introduși în tainele lor.

Așadar, post-instruirea a început cu un test pe care l-au făcut participanții, și care a constat dintr-o serie de întrebări privind instrumentele audio-video. Participanții au răspuns destul de bine, făcând dovada că posedă noțiuni de bază privind Movie Maker și Audacity, cu câteva lacune (spre exemplu, la întrebarea privind extensia în care se salvează fișierul nu au răspuns toți corect). După ce au fost analizate rezultatele testului, fiecare a fost rugat să scrie cu ce probleme se confruntă în utilizarea programelor despre care am discutat.

33058428_1656481631087600_575646499518545920_nÎn funcție de problemele identificate am fost împărțiți în două grupuri, cei care întâmpină greutăți sau vor să aprofundeze mai bine programul Audacity și cei care vor să-și perfecționeze tehnica în Movie Maker.

În grup, am discutat pași, elemente, detalii privind utilizarea programelor, am făcut schimb de cunoștințe și ne-am învățat unii pe alții.

Spre final, am vizionat un scurt tutorial pe youtube privind funcții și elemente noi pe care le putem adăuga la materialele noastre video, ce programe avem la dispoziție pe internet pentru a crea intro-uri spectaculoase pe care ulterior să le introducem în creațiile noastre video.

În încheiere, dna Liliana Juc ne-a vorbit despre cum s-a născut Serviciul Povești digitale, a specificat că biblioteca ne oferă suport tehnic și metodologic în realizarea lor și și-a exprimat disponibilitatea de a ne ghida, oricând, în procesul creării unei povești cu efect, cu rezonanță și cu priză la public.

Vă mulțumim pentru două ore în care ne-am folosit util timpul și ne-am îmbogățit cunoștințele practice într-o arie extrem de importantă în activitatea de bibliotecar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s