Liderism pentru Bibliotecari Inovatori


Astăzi, 29 mai, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a avut loc Conferința de totalizare a Granturilor Inițiativei Liderism pentru Bibliotecari Inovatori susținută de Programul Novateca. Bibliotecari lideri și-au prezentat rezultatele obținute în cadrul unui proiect de amploare.

Povestea a început cu vizita a 12 bibliotecari lideri în Statele Unite ale Americii, de unde au preluat metode, idei și practice și s-au întors acasă pentru a le da viață aici.

Astfel, 9 din cei 12 bibliotecari  și-au prezentat proiectele, întrucât 3 dintre liderii implicați au fost desemnați coordonatori.

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” a fost prezentă în cadrul acestui eveniment prin reprezentantul Oxana Andreev, formator, șef Filială „Adam Mickiewicz”.

Oxana Andreev a vorbit despre proiectul „Fii conectat” realizat la Filiala „Adam Mickiewicz” și alte șase biblioteci. Proiectul a constat în instruirea comunității în domeniul IT. Nouă sute de copii și părinți au fost intruiți în utilizarea aplicațiilor educaționale și de control parental. Printre activitățile desfășurate se numără: Utilizarea aplicațiilor de control parental, crearea poveștilor pe tabletă, vizite de studiu la biblioteci. Parteneri ai proiectului au fost Autoritățile Publice Locale, Casa de Cultură, Licee, Grădinițe, Centru Comunitar.

În ceea ce privește celelalte proiecte, acestea au curpins o gamă diversă ca tematică. De la dezvoltarea competențelor de lider ale femeilor la orientare în carieră, de la educație financiară la crearea unui spațiu incluziv pentru persoanele cu deficiențe senzoriale, proiectele realizate au reușit împreună să atragă mii de utilizatori, făcând biblioteca vizibilă și necesară comunității.

Cele 9 proiecte implementate prin Inițiativa de Liderism a Bibliotecarilor Inovatori au reusit să adune peste 5400 de utilizatori la instruirile din cadrul bibliotecilor rurale si urbane.

Ne bucurăm de succesele obținute de cei 12 bibliotecari care au vizitat Statele Unite ale Americii, pentru că au fructificat experiența deosebită de care au avut parte, reușind să producă, prin proiectele lor, o mica schimbare în comunitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s