Provocarea Verii: #cuvântulzilei


Bibliotecile se află astăzi într-o continuă schimbare, atât în ceea ce privește componenta informației cât și procesele de stocare, sistematizare și de punere la dispoziție a acesteia publicului. La ora actuală, biblioteca nu mai reprezintă doar un „depozit de cărți”, biblioteca înseamnă spații special amenajate, servicii adaptate la necesitățile comunității/utilizatorilor, colecții pe suport digital, parteneri.

Termenii noi apar odată cu procese noi, tehnologii noi, odată cu modernizarea și inovarea. În consecință, există termeni pe care bibliotecarii îi utilizează tot mai frecvent în activitatea profesională. Pentru a facilita interacțiunea cu publicul, pentru a comunica cu acesta într-un limbaj comun, ne propunem să-l familiarizăm pe utilizator cu o serie de termeni noi, încă „străini” acestuia.

CNEPB vă prezintă câțiva termeni, care ține de unul dintre aspectele activității bibliotecii (spații, servicii, colecții, tehnologii). Termenii sunt selectați din „Biblioteca Modernă”: glosar de termeni uzuali, autori: Lidia Kulikovski, Oleg Bursuc, Denis Ganea.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s