Al treilea spațiu al comunității


    Proiectul „Al treilea spațiu al comunității” privește formarea de cetățeni activi șiIMG_0760 amenajarea, în 6 biblioteci publice raionale a unor spații – „cuiburi ale democrației„ ce încurajează deprinderea comportamentelor civice, dezbaterea problemelor locale și luarea de inițiativă pentru soluționarea acestora.  Cuiburile democrației  constituie spații de întâlnire și dezbatere cetățenească, inovative, moderne, realizate prin design participativ în cadrul bibliotecilor publice, cu acces liber pentru toți membrii comunității.

     IMG_0762 (2)În perioada 3,4 iulie la Centrul Național de Excelență Profesională pentru Bibliotecari s-a desfășurat continuitatea proiectului „Al treilea spațiu al comunității” cu tema Managementul Voluntarilor. Formatorul a fost Camelia Crișan, fundația Progress, România iar participanții: bibliotecarii formatori, voluntarii din cadrul proiectului. În decursul a două zile, participanții au analizat problemele comunitare și soluțiile pentru rezolvarea acestora. De asemenea, ei au învățat cum să coordoneze cu un grup de voluntari și cum să elaboreze un plan de activități pentru voluntari.

     La finele instruirii, fiecare participant a elaborat planul de activități pentru voluntari per localitate.

   Acest Proiect este implementat de către Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) în parteneriat cu Fundația Progress (România) și este sprijinit financiar de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în cadrul Programului MATRA”.

Lasă un comentariu